icon9Yritys


Jokaisella ihmisellä on oma tarina: juuret ja ympäristö, jotka vaikuttavat hänen tapaansa tuntea, ajatella ja toimia. Tätä tarinaa tulee kunnioittaa, koska se on lähtökohta kaikelle kehittymiselle.

Uskon vahvasti ratkaisuun. Kun asiakas itse havaitsee ja ymmärtää omat kykynsä, hänellä on myös mahdollisuus löytää omat voimavaransa. Minun tehtäväni on mahdollistaa nämä asioiden näkeminen ja kokeminen, koska toisen puolesta ei voi ajatella, kokea tai tehdä.

Kaikki työt mitä teen asiakkaiden kanssa, ovat prosesseja. Ne alkavat jostain ja jatkuvat ikuisuuteen. Olen näiden prosessien alussa tai keskellä, mutta en koskaan lopussa. Minulta on kysytty, että miten tässä voi sitten nähdä tuloksia? Idea onkin se, että tuloksia tulee jatkuvasti, kun ei pelkästään odoteta lopputulosta.

Tulokset tulevat poikkeuksetta siitä, että ihmiset oppivat ymmärtämään omia tunteitaan ja osaavat sen jälkeen ajatella ja toimia toisella tavalla. Tästä syystä monen elämä helpottuu myös kotona, koska tunteiden käsittely ja niistä johtuvat toiminta ei kahlitse meitä vain työssä, vaan joka hetki hereillä ollessamme. On riemukasta jakaa niitä hetkiä, kun asiakas huomaa tekevänsä jotain itselle mahdotonta tai saavuttaa itselleen asettamia tavoitteita konkreettisesti.

Tässä työssä ei vellota vaikeuksissa, huonoissa fiiliksissä tai muiden tekemissä virheissä. Lähtötilanne on käytävä läpi ja joskus se tarkoittaa kaikkien murheiden kaatamista ohjaajan niskaan. Valitus ei kuitenkaan lopu koskaan, jos ainoastaan keskitytään siihen. Muutoksia, tuloksia ja riemun hetkiä tulee siitä, että keskitytään miettimään sitä, mitä halutaan, eikä sitä, mitä ei haluta.